*Fotky - doplněny momentky od Kuby F.* 30.6.2021 Mikrosprintové štafety dvojic a jarní zakončení, Oplocenka N.Knín. Top výsledky a licence A a B z jarní sezóny.

01.07.2021 11:43

Závěrečný trénink v areálu Oplocenka v Novém Kníně se nesl v duchu sportovně společenském. A sešli jsme se opravdu v hojném počtu. Jen aktivních účastníků štafet bylo přes 60, dětí i rodičů, k tomu přes dvě desítky fanoušků či organizátorů.

A co nás čekalo?

Po úvodní změně soupisek proběhla taškařice v podobě mikrosprintových štafet, následovalo vyhlášení nejlepších jarních výsledků ve Středočeském OŽ, na MČR ve sprintu a na KT, výsledků mikroštafet a pak již společenská část v podobě opékání buřtů, konverzace a dovádění na hřišti při fotbálku nebo na prolejzačkách.

Fotky jsou ve fotogalerii. Na konci alba jsou žertovná akční videa ze štafet (jen musíte vydržet případné rajčatové reklamy):

okdobris.rajce.idnes.cz/197_Mikrosprintove_stafety%2C_Oplocenka_Novy_Knin_30.6.2021/

Výsledky mikrosprintu štafet celkově:

Výsledky Mikrosprintové štafety 30.6.2021.pdf (67,4 kB)

Každá štafeta měla 2 úseky, začalo se běžeckým kolečkem (zelenožlutí 1 kolo, oranžoví a DH70 2 kola, červení 3 kola), následoval krabičkový scorelauf naruby a předávka. Kdo čekal, že se u mikroštafet nezapotí, mýlil se. Po sprintových kolech před fandícími diváky se běželo na maximum a pak při paměťákovém scorelaufu naruby se zapotily i mozky.

 

A teď výsledky oficiálních soutěží ČSOS:

Jarní část Středočeského žebříčku mládeže přinesla spoustu skvělých umístění v Top 6.

Celkové výsledky jsou pod odkazem zde:oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6582

Licenci B získaly tyto děti:

D12: Justýna Baštová, Johana Komová, Alžběta Vaculovičová

D14: Alžběta Kašparová, Amálie R. Petriláková

D16: Annabelle Magazu

D18: Julie Baštová

H12: Jonáš Etrych, Lukáš Koma

H14: Václav Lorenc, Antonín Jiras, Přemysl Žižka

H18: Ondřej Snížek

 

Po 7. kole oddíl OK Dobříš vede Středočeský žebříček soutěže družstev žactva i dorostu.

 

Držitelé licence A, kteří měli právo účasti na Mistrovství ČR, přivezli také výborné výsledky. Do 20.místa se umístili a licenci A si tím vyběhli:

MČR ve sprintu: D16 - 7. Julie Bambousková, 18. Barbora Housková

MČR na KT: D16 - 10. Barbora Housková, 20. Matouš N. Petrilák

 

V létě nás čekají vícedenní závody a soustředění v Jizerkách, někteří vyrazí na orienťácké tábory (Silva kemp, Páprsob), Julie B., Barča H. a Matouš zavítají na tréninkový kemp až do Švédska. Na konci prázdnin nás asi nejvíc vyrazí na Interkompas do Landštejna. A pak už nás od 1.září čeká podzimní tréninková a závodní sezóna, 12.září pořádání závodu na Kazatelně a v říjnu snad i Vodňanský kapr (16.-17.10.2021). Možná pro vás na prázdniny připravíme i nějaké individuální tréninky.

 

Užívejte léta a sportujte :-).

Těšíme se na viděnou.

Za trenéry

Jana Bochenková

 

 

—————

Zpět