Během týdne proběhly další tři závody oblastního žebříčku - jak se nám dařilo

03.10.2021 20:56

V uplynulém týdnu se uskutečnily celkem tři závody Pražského a Středočeského oblastního žebříčku, a to u Úštěku, u Žiliny a u Úval. Je důležité si uvědomit, že děti, mládež a dorostenci soutěží v rámci dvou oblastí společně s pražskými běžci, což samosebou významně a pozitivně zvyšuje konkurenci v rámci závodů, nicméně můžeme očekávat nižší počet pódiových umístění.  

Již v úterý na svatého Václava se běžela klasická trať v náročném terénu nad Úštěkem. Tratě byly umístěny do kopcovitého terénu, který prověřil všechny závodníky, a to od těch nejmenších až po seniorské borce a borkyně. Nicméně i díky krásnému počasí si všichni náročné tratě užili. Naši svěřenci získali několik hezkých míst. Tobík basista obsadil druhé místo v H10, v dorostencích se prosadil Tonda Jiras na šesté místo v H16 a Julča Nentwichová na 4. místo v D18. Je dobré také zmínit, že i našei dospělí se snažili a Jana Fialová obsadila 2 místo v D35K, Petra Petriláková obsadila 8 místo v D45L a Jana Baštová 5. místo v D45K.

Výsledky zde: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6357

V sobotu byla na programu opět klasická trať, ale tentokrát ve významně jiném terénu. Lesy okolo Žiliny nabídly poměrně rovinatý terén, který našim běžcům lépe vyhovoval než náročné terény u Úštěku. Počasí nám opět přálo a tak jsme si i sobotní tratě moc užili. Naši mladší vybojovali hned několik pěkných umístění, 3.místo Laura Peklová v D10, 5. místo Přemek Žižka v H14, 2.místo Annabelle Magazu a 3.místo Bětka Kašparová v D16, 3. místo Julča Nentvichová v D18 a 2. místo Tonda Jiras v  H16. Několik hezkých umístění dosáhli i dospělí, a to 7. místo Petra Petriláková v D45L, 8. místo Alena Kopáčková v D55 a 2.místo Radim Vaculovič a 5. místo Standa Bleha v H45K.

Výsledky zde: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6367

V neděli se opět za krásného počasí běžela krátká trať v okolí Úval. Tentokrát se jednalo vysloveně o rovinatý terén a našim svěřencům se opět dařilo o čemž svědčí několik krásných umístění. V D10 Laura Peklová doběhla na 3. místě, v H12 Honza Porsch a Franta Jiras  doběhli na 3. a 4. místě, v D16 Annabelle Magazu a Bětka Kašparová doběhly na 2. a 5. místě, v H16 Vašek Lorenc, Tonda Jiras a Honza Jiras doběhli na 1., 3. a 5. místě, v D18 doběhla Julča Nentvichová na 3. místě a v H18 Matouš Petrilák na 2. místě. V elitní kategorii H21K dosáhl Martin Snížek na krásné 8. místo.

Výsledky zde: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6368

Velmi potěšitelné jsou výsledky Středočeského žebříčku mládeže po 5 závodech. V tuto chvíli jsou započítány tři závody, na konci sezóny to bude 5 nejlepších výsledků z osmi naplánovaných závodů. Téměř v každé kategorii máme jednoho až dva zástupce na prvních pořadích, v některých kategoriích, například H14 jsou naši běžci na většině míst, které opravňují k získání licence B. Věříme, že ve zbývajících třech závodech si naši svěřenci svá umístění ještě vylepší.

Řada dětí v podzimním žebříčku zkouší s odvahou běhat již vyšší kategorii, např. Amálka Petriláková, Bětka Kašparová, Jonáš Etrych, Tonda Jiras, Vašek Lorenc, a co je důležité, že se jim i daří a většina z nich je v tuto chvíli na místech opravňující získání licence B , pokud tedy již nevlastní licenci A :-). Potěšitelné je také, že i další děti (které si B nevyběhly na jaře) mají nově našlápnuto na licenci B, která se uděluje v oblastním žebříčku v kategoriích DH12-DH20.

Výsledky zde: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6583

Na závěr je důležité zmínit, že všichni, kteří se závodů zúčastnili, se velmi snažili, nasbírali cenné zkušenosti a všem patří velká pochvala za nasazení a reprezentaci oddílu OK Dobříš!

Fotky z vyhlášení jsou i na oddílovém facebooku. 

 

Ta trenéry

 

Tomáš Etrych

—————

Zpět