*Aktualizace* Letní oddílové akce

18.07.2023 15:00

Ahoj přátelé,

něco novinek.

První vícedenní jsou za námi, také e-členská schůze, která schválila všechny body programu.

A jak hájíme klubové barvy za intenzivního poznávání různě exotických terénů:

Cena Střední Moravy 7.-9.7.2023, 3 etapy a 3 umístění na velké bedně: Amálka Petriláková 6. v D14A, Petra 4. v D35B a Matouš Petrilák 4. v H21A (a slušná porce bodů do rankingu dospělých).

H.S.H. Vysočina 14.-16.7.2023, 4 účastníci z oddílu a nejlepší umístění Jana Nová - těsně 4.místo v D50C. Gratulace!

Swiss-O-week 15.-22.7.2023

Malá výprava vyrazila na letošní nejluxusnější a nejhezčí zahraniční závody do terénů nedávného Mistrovství světa (Flims Laax) - na 6 etap Swiss-O-week. Náhled na mapy z prvních tří etap vám přiblíží náročnost exotických terénů - mapy E1-E3

Vysokohorské závody si užívají Jirouškovi, Gregorovi a v H20 bojuje Matouš N. Petrilák.

Dokument z MS v OB ve Flimsu bude vysílat ČT Sport ve čtvrtek 20. července v 18.05 hod (repríza 20:35). Tomáš Křivda - 4.místo na klasice, o vteřinky (14 sekund..)! Ve štafetách na MS v OB 5. ČR (ženy), 6. ČR (muži). Celkově pět umístění v první desítce - 4., 5., 6., 8. a 10. místo, výborná bilance, ale další rok čekání na medaili z MS.

V Norsku (Kristiansand 15.-23.7.) na soustředění TSM (pro DH16-18) t.č. trénují Barča, Julča a Annabelle, za podpory řidiče Jindry Housky. Mapa - zase jiná :-)

V červenci nás čekají ještě O-Advanture - 5 etap s centrem ve Špindlu a Bohemia Orienteering, 5 etap u Nového Boru

V srpnu pak 4 etapy Kwak O-tour Kokořínsko s větší 20-ti člennou výpravou a Pěkné prázdniny .

Oddílová soustředění budou mít v srpnu žáci i dorost- viz článek níže.

Poslední prázdninový víkend je tradiční program - Cena Východních Čech (3 etapy, vyhlášeno jako celooddílová akce), Interkompas (Jižní Čechy) a Westcup (Nejdek).

Na poslední prázdninové vícedenní oddíl přispěje z grantů na startovné dětem, které platí plné členské příspěvky.

Ambiciozní dorostenci a dorostenky (DH16-DH18) si zapíší termíny testů do TSM - 28. 8. Turnov (od 10 h), 29. 8. Praha FTVS (od 13 h), na programu nejspíš dráhotest a O-400. Na soustředění TSM-SCM mají otevřené dveře všichni držitelé licencí A-B (na některé akce mohou i výkonnostně dobří DH14, někde je omezení na A či členy TSM). Podle zařazení platíte cenu soustředění.

Užívejte prázdniny, trénujte a ať se Vám daří na závodech!

Jana B.

***

Ahoj všichni!

Jarní sezóna je před vrcholem, čekají nás ještě poslední OŽ, ŽB i MČR, ale prázdniny jsou už za měsíc (hurá!!!) a s nimi i pauza v pravidelných trénincích. Jak si co nejlíp užít léto, volno, legraci s kámoši z oddílu a k tomu ještě potrénovat a vstoupit do podzimní sezóny silnější?

Organizujeme 3 oddílové aktivity, protože léto bez orienťáku prostě nevydržíte :-)

 

11. - 16. srpna: Oddílové soustředění pro mladší kategorie (DH10 - DH16) včetně rodičů (T3), vedoucí Tomáš Etrych - lokalita Chotěboř, podrobnosti čtěte tady, nezapomeňte se hlásit tady

 

13. - 19. srpna: Tréninkový STK camp ve Švédsku pro zdatnější borce (DH18+ a zkušenější DH16), vedoucí Pavel Janda - detaily zde, tady je soupiska již uzavřená

 

1. - 3. září: Cena Východních Čech pro všechny! Jde o 3-etapový závod, který jsme pro rok 2023 vybrali jako společnou oddílovou akci. Těsně před začátkem školy se na vás těšíme kousek od Dvora Králové nad Labem. Informace o akci najdete v ORISu. Hlásit se můžete už nyní v našem přihláškovém systému. Postupně budeme upřesňovat detaily ke společné účasti OK Dobříš.

 

Přes léto se prakticky každý týden konají více-etapové závody v ČR a po celé Evropě (světě). Pokud ještě máte v prázdninovém kalendáři místo, kromě našich oddílových aktivit výše, určitě doporučujeme:

HSH Vysočina cup

Bohemia Orienteering

 Všechny české letní akce najdete v systému ORIS.

Podrobněji se o prázdninových vícedenních 2023 dočtete na svazovém webu zde

Tipy na evropské letní více-denní orienťáky jsou například tady

 

Orienťák je nejlepší způsob, jak strávit letní dovolenou a prázdniny! :-)

Honza, za trenéry

 

 

 

 

 

—————

Zpět