Trnkobraní 2023 aneb orienťák pro ZŠ Trnka Dobříš

09.07.2023 13:19

V úterý 27. června žil Anglický park na Dobříši opět orienťákem. Žáci prvního stupně ze základní školy Trnka Dobříš se na třech tratích utkali o titul nejlepšího orienťáka a hezké ceny. Primárně však nešlo o špičkové výkony, ale o to zkusit si něco nového a příjemně strávit sportem naplněné dopoledne.

 

Pořadatelé měli nachystané tři kategorie. MINI byla určena malým borcům z 1. a 2. třídy, kteří měli připravenou liniovou trať dlouhou zhruba 1 km. Pro část z nich to byl první kontakt s orientačním během, většinou velmi vydařený. V kategorii MIDDLE poměřili síly žáci 3. a 4. třídy, tato trať byla již bez fáborků. Nejzkušenějšími účastníky byli žáci 5. ročníku. Ti poměřili síly na trati KLASIK. Chlapci a dívky běželi stejné tratě, ale při vyhodnocování výsledků se vyhlašovali zvlášť.

 

“Závod” pořádali žáci septimy Gymnázia Karla Čapka Dobříš ve spolupráci s naším oddílem. Akce se vydařila a téměř všichni účastníci odcházeli s úsměvem na tváři. Díky tomu mohli s úsměvem na tváři odejít i organizátoři. Krásné fotky vystihující atmosféru teplého, ale oblačného úterního dopoledne fotil Ondra Manda a jsou ke zhlédnutí zde.

 

Za organizační tým

Martin Snížek

 

—————

Zpět