*** Doplněny fotky ze štafet od Vaška L. *** Zprávy z oblasťáku a oblastního mistrovství sprintových štafet

25.10.2021 07:15

Fotky ze štafet ve fotogalerii na rajčeti: okdobris.rajce.idnes.cz/201_Mistrovstvi_oblasti_sprintovych_stafet_24.10.2021/

***

O víkendu 23 - 24 října se konal jak další oblasťák na krátké trati v Babicích, tak se v neděli běželo Oblastní mistrovství sprintových štafet na mapě "Kobyliská střelnice". A v obou závodech se oddílu dařilo!

V sobotu se v Babicích běžela krátká trať na mapě "Langusta". Za hezkého počasí vyrazilo na start přes 70 našich běžců. A některým se nadmíru dařilo. Mezi nejlepší výsledky můžeme počítat 2. místo Julči Bambouskové a 3. místo Báry Houskové v D16, 1. místo Kláry Nentvichové v D21K, 1. místo Honzy Jirase v H16 a 2. místo Matouše Petriláka v H21L, všem velká gratulace. A ostatní se také neztratili, například Emma Koštáková si doběhla pro 3. místo D10F, Laura Pecklová pro 4. místo v D10, Amálka Petriláková pro 6. místo v D14, Bětka Kašparová pro 5. místo v D16, Petra Petriáková pro 4. místo v D45, Tonda Jiras pro 6. místo H16 a Los Jago pro 6. místo v H21K. Podle pozávodních dojmů si většina běžců závod užila. Co je potěšující, že si hodně našich mladých běžců upevnilo svoje pořadí pro získání licence B v rámci oblastňího žebříčku.

V neděli se opět za krásného slunečného počasí konalo Oblastní Mistrovství sprintových štafet, a to přímo u pietního místa Kobyliské střelnice, kde během Heydrichiády nacisté jako odvedu za atentát na zastupujícího říšského protektora R. Heydricha zavraždili několik stovek českých hrdinů - odbojářů. Oblastního mistrovství se zúřastnili celkem 4 štafety, po jedné v každé kategorii DH14, DH18, DH21 a OPEN. A věru se naši běžci neztratili.

Štafeta DH14 (Amálka Petriláková, Vašek Lorenc, Přemek Žižka, Bětka Kašparová) v nabité konkurenci obsadila krásné 3. místo. Důležité je zmínit, že ji překonaly jen dvě štafety Ještědské oblasti, které ovšem složily štafety co nejsilněji napříč oddíly. 

Štafeta DH18 (Bára Housková, Matouš Petrilák, Martin Snížek, Julča Bambousková) obsadila také krásné celkové 3. místo a navíc zvítězila v rámci Středočeské oblasti. Velké blahopřání a jen tak dál.

Štafeta DH21 (Jana Nová, Tomáš Etrych, Honza Fiala, Annabelle Magazu) se bohužel v rámci úporného boje s ostatními štafetami "diskla". Škoda toho, jinak by se umístila ma krásném třetím místě v rámci Středočeské oblasti.

Štafeta OPEN (Radim Vaculovič, Lukáš Magazu, Petre Chmelík, Lubomír Nentvich) doběhla na hezkém 11. místě z 26 štafet. Všem kdo bojovali v barvách oddílu na štafetách velká pochvala za skvělou reprezentaci.

Za trenéry

Tomáš Etrych

Výsledky oblasťák: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6369

Výsledky štafety: https://oris.orientacnisporty.cz/VysledkyStafet?id=6631

 

—————

Zpět