Letní tréninky na Vlašce

13.08.2012 19:02

Další trénink ve středu 22.8.

Abychom přes léto nezaháleli a nezapomněli vše, co jsme se během roku naučili, připravili jsme tréninky i na prázdninové měsíce. Tréninkové tratě budou otevřené také pro veřejnost, zúčastnit se tedy může každý, kdo si chce zkusit hledání kontrol v lese podle mapy.

Tréninky se budou konat na nové mapě Vlaška, centrum a potřebné zázemí bude právě ve sportovním areálu na Vlašce na severním okraji Dobříše. Obsluha Vlašky vydá zájemcům mapu se zakreslenou tratí (v omezeném množství), resp. čistou mapu pro zákres kontrol dle vzorové mapy.

V lese budou postavené dvě tréninkové tratě s kontrolami. Trať A bude určena menším dětem a naprostým začátečníkům. Bude dlouhá zhruba 1,5 km a kromě kontrol bude označena oranžovými fáborky s možností zkracování. Trať B je vhodná pro větší děti a ty, co už mají s orientací podle mapy nějaké zkušenosti. Délka této tratě bude kolem 3 – 4 km, na trati budou také červenobílé lampiony s kleštěmi (ale bez fáborků).

Tréninky se konají ve středu 11. července a 22. srpna. Tratě budou připravené celé odpoledne, takže stačí si na Vlašce vyzvednout mapu a vyrazit do lesa. Otevírací doba Vlašky je od 14 do 22 hod. Od 17 hod. bude na Vlašce i někdo z oddílových trenérů, aby dětem příp. poradil a připomněl jim, jak s mapou v terénu pracovat.

Takže pokud jste některý z uvedených termínů doma, přijďte se proběhnout spolu s ostatními na Vlašku. Po tréninku je navíc možné využít i dětského a sportovního hřiště na Vlašce a strávit tam příjemné odpoledne či večer.

Sportovat ale samozřejmě nemusíte jen v uvedené dva termíny. Letní prázdniny nabízejí ideální podmínky pro sportování v přírodě, takže běhejte, jezděte na kole, plavte, choďte na tůry… a užívejte si léto!