Program závodů a oddílových akcí – jaro a léto

14.03.2013 23:26

Termínovka oddílových akcí na jarní část sezóny je opět velmi bohatá. Většina závodů jsou klasické orienťáky, podobně jako loni jsou v programu i některé další sportovní akce – Jarní běh pro zdraví a cyklo-o Brdman Cross, obě pořádané přímo v Dobříši na Vlašce.

S dětmi z nejstarší (červené) a prostřední (žluté) skupiny se chceme už více soustředit na závody krajského poháru a pokusit se získat první umístění v pohárovém hodnocení. Což kromě dobrých výsledků na jednotlivých závodech předpokládá i účast na většině závodů. Pro děti z nejmladší skupiny je důležitá každá závodní zkušenost, především ale z akcí, kde nás bude hodně (tučně označené) a budou mít kolem sebe svou partu kamarádů.

Protože nechceme pořád jen závodit, rádi bychom do programu i letos zařadili jednu společnou nesoutěžní akci. Loni jsme si užili výlet na raftech na Sázavě, který zorganizovala Iva Dudlová. Podobně i letos bychom chtěli dát prostor ostatním rodičům z oddílu, aby se chopili iniciativy a navrhli i zorganizovali program. Detaily viz dále v termínovce.

Na jednotlivé závody je již možné se průběžně přihlašovat přes oddílový registrační systém. Jakmile pořadatel zveřejní rozpis (je vidět v přehledu závodů), jsou přihlášky otevřené až do termínu jejich uzavření a odeslání. V přihlašovacím systému je i několik dalších závodů, které nefigurují v této naší termínovce. Jde o závody národního žebříčku, které jsou poměrně blízko, jsou v zajímavých terénech a je možné na nich také startovat. Stejně tak je možné běžet i na jiných závodech, o nichž se někde dozvíte (kalendář Českého svazu orientačních sportů), tam bychom pak přihlašování řešili individuálně.

Termínovka jaro/léto 2013:

30.3 –1.4.            so – po Velikonoční soustředění (Doksy)

7.4.                        ne          závody OB, Středočeský žebříček, Divoký západ (Újezd nad lesy)

13.4.                      so           závody OB, Středočeský žebříček, sprint, Vinoř (sever Prahy)

14.4.                      ne          závody OB, Středočeský žebříček, Liščí Bouda (Buk u Příbrami)

21.4.                      ne          závody OB, Středočeský žebříček, Langusta (Říčany)

24.4.                      st           závody OB, krajské kolo Přeboru škol (pouze pro vybrané, nutno koordinovat se školou, dořešíme individuálně), Praha – Kamýk

27.4.                      so           Jarní běh pro zdraví, Vlaška

19.5.                      ne          závody OB, Středočeský žebříček, Hvíždinec (Řevnice)

1.6.                        so           Brdman Cross, společně s rodiči, Vlaška

8.6.                        so           závody OB, Středočeský žebříček, sprint, Nymburk

19.6.                      st            závody OB, Pražský pohár žactva, štafety, Vlaška

 

Nezávodní oddílová akce (jako loni rafty na Sázavě)

  • možný program: opět rafty, cyklovýlet po Brdech (i s přespáním?), lezení po skalách, ale i cokoliv jiného
  • vhodné termíny s ohledem na soutěže OB (jeden z nich): 1.5. (st), 18.5. (so), 25.-26.5. (so-ne), 9.6. (ne)
  • kdo se chce chopit organizace akce, dejte vědět, poté zařadíme do termínovky

 

Léto

30.6. – 6.7.          ne - so  JWOC Tour, závody OB, východní Čechy

24. - 25.8.            so - ne    Pěkné prázdniny s OB v Českém ráji, Hrubá Skála

30.8. – 1.9.          pá - ne  West Cup (3-denní OB závody), Nejdek, Krušné hory

 

Doplňující informace k akcím:

Tučně označené akce – jde o hlavní akce tohoto období, kterých by se měly účastnit všechny děti. Chceme se zde ukázat v plné síle a také rozvíjet náš týmový duch a dětskou partu. Jedná se většinou o akce v blízkosti Dobříše, na těchto závodech se trenéři budou věnovat dětem v plném rozsahu dle potřeby.

Ostatní akce – doporučené akce pro všechny děti, které to baví a chtějí jezdit častěji. Oddíl zajistí jejich přihlášení na závod, trenéři se ale už nebudou věnovat dětem v plném rozsahu, protože tam většinou budou sami závodit, příp. mohou být na jiných závodech a nebudou tam třeba všichni. Na těchto akcích se proto očekává větší zapojení jednotlivých rodičů a samostatnost dětí (děti se samy postarají o svůj start apod.).