Zimní soustředění OK Dobříš

16.12.2012 23:17

Správný sporťák netráví zimu medvědím spánkem, ale na lyžích! Proto vyrážíme i letos v zimě na lyžařské soustředění na Šumavu. Loni se tato akce opravdu povedla, z dětí i dospělých tam vznikla dobrá parta. Věříme, že se letos podobně zapojí také noví členové oddílu. Fotografie z loňského soustředění jsou pro připomenutí v naší fotogalerii.

 

Pár základních informací k akci.

Místo: zvolili jsme opět Šumavu, ale tentokrát středisko Churáňov. Na rozdíl od loňských Nových Hutí jsou zde stopy ukryté v lese a v lepším stavu, hned vedle hotelu je navíc lyžařský stadion. Podmínky pro první kroky na běžkách zde budou mnohem lepší.

Termín: 18. – 20.1.2013, příjezd v pátek večer, odjezd v neděli odpoledne.

Ubytování a stravování: Sporthotel Olympia na Churáňově. Pro běžky velmi dobré podmínky, v okolí je dostatek dobře udržovaných stop. Také úroveň ubytování bude o něco lepší než loni. Máme domluvenou hromadnou slevu, takže cena pro dospělé je 490 Kč/os./den, pro děti 3 – 12 let pak 440 Kč/os./den, plná penze (běžná cena pro dospělé je za plnou penzi cca 900 Kč). Většina pokojů je 2-lůžkových s možností přistýlky. V případě, že by někdo přihlášený nemohl jet, máme přislíbeno, že několik chybějících účastníků by tolerovali. Raději ale počítejte se standardními storno podmínkami hotelu.

Program: zaměřený především na základy pohybu na běžkách, děti by měly v neděli odjíždět s tím, že se lyží nebojí a že to byla zábava. Počítáme s tím, že s běžkami většina moc zkušeností nemá. Kromě lyžování budou večer i nějaké hry uvnitř na seznámení a také rozvíjení mapových dovedností. Rodiče se mohou připojit k tréninku dětí, stejně tak mohou vyrazit na vlastní výlet či trénink. V době mimo tréninky se rodiče starají o své děti, předpokládáme ale, že si děti budou někde spolu hrát a my rodiče budeme odpočívat po náročném sportování :-)

Vybavení: vše potřebné pro běžecké lyžování, tj. lyže, hole a boty. Nemáte-li vlastní nebo možnost půjčení ve svém okolí, zapůjčení běžek nabízí také náš kamarád ve své prodejně v Praze na Barrandově (https://www.lyzelevne.cz/, tel. 777663334). Půjčovna běžek je také přímo v hotelu, je ale třeba rezervovat si vybavení předem (p. Pavel, tel. 723 003 459, půjčovné za dětský komplet cca 350 Kč/oba dny).

Přihlášky: posílejte vyplněný přihlašovací formulář do 20.12. na oddílový mail. Platba za ubytování a stravování až na místě.

A to nejdůležitější na závěr:

Účelem soustředění je naučit děti (a klidně i dospělé) základy pohybu na běžkách a neodradit je od toho hned po prvních pokusech, které samozřejmě nejsou jednoduché. Ještě důležitější je ale budování party mezi dětmi, na což je během víkendové akce více prostoru než při běžném tréninku.
 

Na viděnou v lednu na Šumavě!
SKOL!